P3 Spel-programledaren i det psykologiska gymmet

Hur ser det ut om man tillämpar psykologisk forskning varje dag i en vecka? Det var frågan till Angelica Norgren, programledare för P3 Spel, inför hennes träningsvecka i det psykologiska gymmet habitud. Ett gym som jag varit med och startat. Varje vardag postar vi en utmaning, baserad på psykologisk forskning, för att hjälpa människor att göra psykologisk träning lika naturlig som fysisk. Varje vecka tar en ny spännande gäst över vårt instagramkonto @minhabitud för att testa dessa utmaningar och berätta hur de funkar för just dem.

Nu var det dags för Angelica att pröva. I förintervjun var hon, enligt henne själv, odrägligt nöjd, förvirrad och missnöjd på samma gång. I sin psykologiska träning ville hon börja måla igen, bli mer disciplinerad på jobbet samt gulla ännu mer med sin partner. Utifrån detta valde hon utmaningar att testa. Det blev bland annat att belöna sig med att spela Super Mario för att öka sin hjärnvolym

Väl igång med sin psykologiska träningsvecka går Angelica på konferens om spelkultur och använder utmaningen det enklaste minnesknepet som handlar om att blunda för att komma ihåg vad som hände under dagen. Hon testar utmaningen gå och lägg dig, då hon sällan faktiskt lägger sig i tid och hon tänker på ett lyckligt minne där hon minns när hon åkte på solsemester till Egypten. I en studie såg man att personer som tänkte tillbaka på sin lyckligaste dag under åtta minuter i tre dagar i sträck genast upplevde starka positiva känslor. Angelica blev själv både glad och lugn av att tänka på hur hon hade det med sin bror och mamma på resan.

Lördagskvällen spenderar hon med sin partner och utmaningen Så här blir du kär. Den består av att diskutera 36 frågor i stil med “Vad är en perfekt dag för dig”? för att få en närmre relation. Frågorna fick henne att skratta, bli smickrad och darrig på rösten av frågor som var ärliga, svåra och snälla.

Avslutningen på veckan skedde med utmaningen Rolighetslistan, där dagens uppgifter ska börja tråkigt och sedan bli roligare och roligare. Hon gick från att skura kakel, putsa fönster och deklarera till att promenera och allra sist läsa det sprillans nya seriealbumet Lazarus 3.

Sammantaget en ordentlig dos psykologigympa för Angelica Norgren!