Habitudtränare

En öppen utbildning för dig som leder eller utvecklar team

Vill du göra teamutveckling till en vana i ditt team? En Habitudtränare är en person som ser till så att teamet regelbundet gör övningar för teamutveckling med övningar från Habitud. Habitudtränarna blir ofta väldigt uppskattade då de gör sina team hållbara och framgångsrika.

Vi har god erfarenhet av att utveckla team. Det kan du läsa om i våra case med bland annat Jämtkraft och Åhlens. Vår vision stannar dock inte där. Vi vill att du som jobbar inom HR, är chef, ledare eller som på annat sätt utvecklar team ska kunna dra nytta av våra lärdomar. Så att vi gemensamt kan skapa fler hållbara och framgångsrika team. Därför skapade vi denna öppna utbildning där du kan lära dig vår metod och få stöd under ett år att följa den.

Att bli Habitudtränare börjar med en uppstartsdag. Där får du veta hur framgångsrika team byggs och hur du kan använda vår kartläggning av åtta principer för framgångsrika team för att identifiera ett teams behov. Kartläggningen hjälper ert team att välja en av åtta principer för framgångsrika team att fokusera på. Utifrån valt fokus får ni förslag från Habitud på övningar att göra i upp till tolv månader.

För att hålla igång arbetet under året deltar du i fem uppföljningstillfällen som vi kallar tränarträffar. Där träffar du andra tränare, även de som inte var på just din uppstartsutbildning. På så vis sträcker sig denna utbildning över ett år. Ett år du får stöd i att bli riktigt bra på att utveckla team.

När du genomfört en kartläggning med ett team, genomfört övningar från Habitud och gjort en ny kartläggning. Då kan du presentera ditt arbete på en tränarträff och bli certifierad i Habitud. Då har du lärt dig vår metod som vi använt med framgång. De flesta presenterar sitt arbete mot slutet av sitt första utbildningsår.

Komplettera med inspirationsföreläsningen Ensam eller stark eller en teaminsats för att få en startraket med teamet.

Kostnad:
29 000 SEK första året, 19 000 SEK för varje år om du vill fortsätta. Det går att ansöka om 5000 SEK i rabatt från AFA då vi är godkända utbildare inom arbetsmiljö. Läs mer om ansökan här.

Vad ingår under ett år:

  • En uppstartsdag för att komma igång,
  • Fem tränarträffar för att hålla i arbetet under året
  • 20 teammedlemmar får delta i obegränsat antal kartläggningar under året så att du kan utvärdera träningen
  • Dessa 20 teammedlemmar får tillgång till hundratals övningar för att göra själv med medlemskap på Habitud Pro.
  • Dessa 20 teammedlemmar får även tillgång till hundratals Habitudövningar att föreslå till teamet som ni gemensamt kan göra på möten och som du som tränare kan leda.
  • Du kan köpa till enskilda medlemskap på Habitud Pro för 950 SEK moms (ordinarie pris 2950 SEK exkl moms)
  • Plus mycket mer :)

När ni märkt de positiva effekterna av att ha psykologiska tränare kan vi ta fram ett skräddarsytt upplägg för att skapa resultat för alla team med hjälp av en tränartränare

Kommande uppstarter (du går en av dessa):

 

Kommande tränarträffar (De ingår i ett år efter din uppstartsdag. Gå så många som möjligt av dessa):

 

Nyfiken på att veta mer? Hör av dig!

”Jag ville lära mig en hälsofrämjande metod för att kunna driva förändringsarbete mot mer lättrörliga och självstyrande team. Efter utbildningen har jag fått en grund i både förståelse för viktiga principer och praktisk övning med ett team i förändring! – Lars Thomasson från IRM om utbildningen

“Jag har länge följt Psykologifabrikens arbete med att faktiskt skapa beteendeförändring. Det var det jag ville göra i min organisation. Till slut struntade jag i att jag inte fick certifieringen i Habitud finansierad av min arbetsgivare. Jag betalade ur egen ficka och har inte blivit besviken. Psykologifabriken har gett mig mängder med inspiration, material och med Habitud har jag fått verktygen att båda jobba med mina egna vanor och teamets.” – Mikael Mattsson Flink, Metodutvecklare Salems kommun

Du kan också läsa om Rickard, Emmelie och Linda som gått utbildningen.

    Vill du veta mer eller få förslag på vad som passar i just ditt sammanhang?