Bild: Flicker.com

Bli vän med dina monster

När någonting är viktigt för oss blir det ofta också svårt. Att ta ett knepigt samtal, att säga vad vi egentligen tycker, att ta tag i den där uppgiften, eller att ta oss ut i löparspåret fastän det i stunden känns omöjligt av allehanda skäl, är utmaningar de flesta av oss möter dagligen. Det är som att ett monster ibland står och blockerar vägen som leder till det som är viktigt. Men monstren behöver inte bestämma. Lär dig hur du i stället kan bli vän med dina inre monster, och låta dina värderingar styra dina val i vardagen.

 Med Jenny Rickardsson

Om föreläsaren:

Jenny Rickardson är legitimerad psykolog och arbetar vid Karolinska Universitetssjukhuset, där hon behandlar och deltar i forskningsprojekt om terapiformen ACT för personer som lider av långvarig smärta. Som psykolog har hon bland annat jobbat med kriminella ungdomar inom sluten ungdomsvård. Sedan 2009 har Jenny varit en uppskattad föreläsare med expertkunskaper om inlärningspsykologi, lyckoforskning, grupper, ACT, psykisk ohälsa och beteendeekonomi.

Jenny har tidigare arbetat som journalist och har nyligen skrivit boken Jag tror jag måste prata med någon – en guide till terapi (Natur & Kultur).