Nytt frukostseminarium, ny utbildning — obs! Fullbokat!

I vår lanserar vi vår nya utbildning, Beslutsbyrån, en utbildning i beteendeekonomi. Beslutsbyrån syftar till att tillämpa beteendeekonomiska kunskaper på just ditt företag. Den 12/12 bjuder vi in till ett frukostseminarium där vi kommer förklara upplägget för utbildningen och ge dig ett smakprov från den.

Beteendeekonomin kan lära oss en hel del om hur människor fattar beslut och ser på pengar. Självklart hjälper dessa lärdomar dig att se på saker annorlunda men givetvis så vill vi att de också ska komma till nytta. Att experimentera är en av stöttepelarna inom beteendeekonomin och kungen av beteendeekonomi Dan Ariely frågar sig hela tiden “Hur påverkar våra fynd människors vardag?”.

Vi arbetar för närvarande med beteendeekonomiska insatser på ett stort försäkringsbolag, och nu är det alltså dags att ta ett steg längre och hålla en öppen utbildning i egen regi. Utbildningen, som blir en del av vår Workout, riktar sig till dig som vill lära dig mer om hur människor beter sig i ekonomiska situationer men framförallt – att få konkret hjälp att i formen av experiment tillämpa kunskapen i din verksamhet. Kursen kommer bland annat att beröra dessa områden:

– Hur påverkar normer kunders betalningsvilja
– Hur flockbeteenden skapar ett mer likriktat utbud
– Varför ett större utbud ofta leder till färre beslut
– Varför det är svårt att lämna ett sjunkande skepp

Utbildningen riktar till sig dig som vill veta mer om hur dina kunder fattar beslut. Vi kommer att utifrån beteendeekonomisk teori bland annat exprimentera med prissättning, kundbemötande och design. Målet med denna kurs är alltså att gå från teori till implementering. Du som går kursen är garanterad minst ett experiment som är redo att testas i din egna kontext.

Seminariet blev fullbokat, vill du se till att få en plats till nästa maila niklas@psykologifabriken.se

Kursen leds av Niklas Laninge, Psykologifabrikens expert på beteendeeknomi och Hoa Ly, psykolog, ekonom och forskare inom klinisk psykologi.

Jag vill tacka för alla fina namnförslag. Namnet Beslutsbyrån kom dessvärre från min kollega Oskar. Jag kontaktar alla er som kom med förslag så ska vi se till att ni får nått för era fina idéer.