Lyckliga organisationer, TEDx och ett barn föds

Den lyckliga organisationen. Finns den?
Vi på Psykologifabriken vill upptäcka detta!

Vi tror att det finns viktiga principer som skapar mening, samhörighet och utveckling mellan oss människor, och inom organisationer. Dels principer som vi skrivit om i teamboken “Ensam eller stark” och i välbefinnandeboken “Lycka på fullt allvar”.

Men också principer som vi upptäcker i vårt arbete med ledare och team. Vi gillar att arbeta nära vetenskapen, och försöka göra den så praktisk som möjligt – så att kunskap faktiskt kommer till nytta i fler organisationer och på fler arenor i samhället. Vi vill helt enkelt i slutändan bidra till fler lyckliga människor.

Om vi ska möta framtidens utmaningar utan att hamna i stress och rädsla så blir det kanske viktigare än någonsin att lära sig om principer för välmående och samarbete mellan människor. Det tror vi på, och vi tror att arbetsplatsen är en bra arena att verka inom.

Vill du testa en av våra senaste principer kan du göra vår gratiskurs om Optimism (som är något helt annat än positivt tänkande!). Kursen ges av vårt verktyg det psykologiska gymmet Habitud i fem små steg.

Vad är lyckans motsvarighet till att dricka en grön smoothie?

– Vi på Psykologifabriken är ett gäng psykologer som vill göra psykisk hälsa och välbefinnande lika lätt att förstå och träna på, som vi idag talar om och tränar vårt fysiska välmående. Därför ger jag i mitt TED-talk det tips som forskning menar är ett av de allra viktigaste för vår lycka! Klicka här för att kika på TEDx-klippet.

– Vill du få tre tips om vad forskning visat är viktigt för hälsa och välbefinnande på arbetsplatsen? Läs denna korta text från The Globe and The Mail.

– Ett annat sätt att främja välbefinnande är ju att se till att vi har en framtid som vi kan uppleva överhuvudtaget! Vi vill rekommendera detta inslag i Nyhetsmorgon där psykologen Frida Hylander ger sina tips för att vända klimatångest till handlingskraft.

Psykologifabrikens yngste fabrikant in the making!

Idag är det min sista arbetsdag innan jag går på föräldraledighet. Jag är tillbaka i vår, och mina bokningar inför våren görs enklast på team@psykologifabriken.se.


Jag vill tacka för alla fantastiska möten, samtal, workshopar och föreläsningar jag fått ta del av under året! Det finns ingen tvekan om att jag kommer sakna detta meningsfulla sammanhang. Men jag ser också fram emot att ta klivet in i ett nytt meningsfullt sammanhang och skapa min familj. <3

Hur vill ni bli lyckligare som organisation i höst?

Vi på Psykologifabriken reser runt i Sverige och jobbar med olika typer av organisationer, PR-byråer, skolor och samhällsfunktioner för att främja välbefinnande och lycka utifrån ett vetenskapligt perspektiv. Då är det extra roligt att vi ibland hamnar på topplistor över de 100 mest populära föreläsarna i landet! Här har jag varit i farten och seglat in på listan. :) Det blev mycket Katarina i dagens blogginlägg. :)

Blir du nyfiken på att boka oss som föreläsare?
Vi älskar att sprida psykologi!
Skicka gärna ett mejl till team@psykologifabriken.se om du vill veta mer.

Vi ses i vår!