Kan ankor symbolisera ledarskap?

Tre måndagskvällar tidigt i vår öppnar Psykologifabriken upp sina lokaler vid Stureplan för en ledarskapskurs. Tidigare har “att leda sig själv och andra“, som kursen, heter getts på KTH, LiU och som sommarkurs. Nu är det alltså dags att ha den hemma vid vår alldeles egna öppna spis.

Kursen har utvecklats mycket under de fyra år den har funnits och nu ska mer finslipning till. Bland annat ska den grafiska profilen uppdateras. Här tänkte jag att du, som trogen läsare av Psykologifabriken, kunde få ha en åsikt! Är ankor en bra metafor för ledarskap? Eller kanske cyklister?

Psykologifabriken arbetar med den skicklige grafikern Anders Wallner, som har tagit fram några förslag. På bilderna ser du att kursen är indelad i tre delar: att följa andra, att leda sig själv och att leda andra.

Delarna bygger på psykologisk forskning från positiv psykologi, gruppsykologi, organizational behavior management (OBM), acceptance and commitment theraphy (ACT) och annat som har visat sig vara gynnsamt för personer som vill kunna utvecklas som medarbetare samt för att leda sig själv och andra.

Vad säger du? Symboliseras detta av ankorna eller cyklisterna? Eller bättre av något annat?