Blir Tokyo platsen för vårt första utlandskontor?

Efter två dygn i Tokyo är jag redan övertygad om att vi måste öppna ett kontor här i framtiden! Att man är lika engagerad i ny teknik och att hitta smarta innovativa lösningar, som man är vid att allt ska vara roligt utfört, gärna med någon form av gullig tecknad figur – det känns som en miljö som passar Psykologifabriken hehe!

Jag kommer vara här i tre veckor, mest för att uppleva stan och jobba på distans (vilket visade sig funka utmärkt när jag var tre veckor i Ghana i vintras. Tack Basecamp & Highrise!) men kanske blir det någon artikel till Modern Psykologi också. Det finns helt klart spännande fenomen att betrakta ur en psykologisk vinkel – allt från virtuella flickvänner till Nintendo DS till arkadspel som går ut på att man är magister i ett klassrum och ska välta sin kateder över så många störiga små barn som möjligt… Det senare såg jag en mycket förtjust tonårstjej spela i elektronik/manga/spel-området Electric City igår kväll. Fascinerande.

Och så finns det ju delar av kulturen som inte bara är knasiga utan också rätt intressanta och inspirerande – bland annat gaman, inte helt olikt acceptans, som Hoa redan skrivit om efter sin tid i Tokyo.

Nu ska jag åka monorail till en ö gjord av sopor!