10 år sedan

10 år sedan internetforum födde nationell psykologstudentkonferens

Före 2008 tänkte ingen på en nationell konferens för psykologstudenter när man hörde ordet Psykologstudent. Då tänkte man främst på ett internetforum som Tore Gustavsson (Numera Tore Svartljung) skapat. Forumet var häftigt för det förde samman psykologstudenter från hela landet som kunde jämföra sina utbildningar, bli upprörda över terapiinriktningar och nörda ner sig i psykologi. En dag satt jag, Tore och vår klasskamrat Hillevi Andreen och pratade om en uppgift vi hade i en kurs: att arrangera en konferens för hela programmet. Vi började tänka: vad händer om vi istället skapar en konferens för hela landets psykologstudenter?

Jag och Hillevi tog på oss att projektleda det hela men var rädda att vår klass skulle tycka att det var en galen idé. Så vi kollade upp lokal, sponsring och en första föreläsare för att ge klassen ett bra erbjudande. Nationernas hus var på, testföretaget cut-e tvekade inte att ge spons och neuropsykologen Håkan Nyman ställde upp som föreläsare. Nervösa pitchade vi idén för klassen. De var positiva! Vi delade in oss i grupper för att hantera allt från anmälan, till tygpåsar till festmiddagen. Alla bidrog.

Runt 150 psykologstudenter dyker upp och peppen är stor. Redan under kvällen tar Markus Wikborg på sig ansvaret att arrangera Psykologstudent 2009 med sitt gäng. En tradition var född. Idag inleds den tionde psykologstudentkonferensen i Linköping och jag blev tillfrågad att berätta om starten. Konferensen, numera förkortad PS, är tillbaka där den en gång startades. Psykologstudentkonferensen har många föräldrar. Jag känner mig som en stolt pappa som fått se detta barn växa upp och bli en otroligt imponerande arena för att sammanföra landets psykologstudenter.

Ha en grym konferens!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.