Vi åker till San Francisco och gräver ner oss i beteendeekonomi

Sista veckan i augusti åker jag, Arvid, Hoa och Niklas till San Francisco för att delta i en väldigt spännande konferens – Startup-onomics! Konferensen handlar om beteendeekonomi och arrangeras av en av giganterna på området, professor Dan Ariely. Det som är det mest spännande är dock formatet – det är inte en akademisk konferens som bara riktar sig till forskare inom området, i stället är det en konferens där innovativa teknikbolag av alla möjliga slag får möjlighet att lära sig om beteendeekonomi, och framförallt hur de kan tillämpa insikter från fältet i sin egen verksamhet. Just den typen av sprida-och-tillämpa-vetenskapen-initiativ som vi på Psykologifabriken älskar över allt annat!

Eftersom det är fokus på startups och teknik deltar vi formellt som Hoa’s Tool Shop, men såklart kommer vi ha extremt stor nytta av allt vi lär oss där även i Psykologifabriken, inte minst med tanke på den utbildning i just beteendeekonomi som vi nu och ett och ett halvt år framåt kommer hålla för nyckelpersoner på ett stort svenskt försäkringsbolag!

Medan vi är där kommer vi såklart passa på att träffa massa spännande folk och företag, och vi har bland annat redan snackat med Foursquare och Taskrabbit, men vill såklart också träffa psykologer, forskare, organisationskonsulter och andra som jobbar närmare vårt fält! Känner du någon vi borde höra av oss till? Tipsa gärna i en kommentar eller ett mejl!

Foto: W Mustafeez/Flickr.com