Appen som gör det till ett nöje att betala

Som jag skrev förra veckan så finns det ett par mer och mindre innovativa knep för att reducera den “smärta” som människor upplever varje gång de betalar för något. “The pain of paying” är en gåta som beteendeekonomer länge försökt lösa och nu verkar det som att det krävdes en webbentreprenör för att knäcka nöten.

Square är ett företag som tagit fram ett verktyg som förvandlar din smartphone till en kassaapparat. Med sin nya tjänst Square Card Case verkar det som sagt att de löst problemet med “the pain of paying”. Dels så förflyttar de betaltillfället till framtiden men de gör det också till ett tillfälle för dig att visa din status då alla ser att du är en stammis på just detta ställe.

Jag vill förtydliga att jag inte får betalt av Jack Dorsey eller någon annan på Square. Gör man en grym tjänst så förtjänar den att bli uppmärksammad och Square Card Case verkar vara just en grym tjänst. Jag hoppas verkligen att alla beteendeekonomer där ute sätter tänderna i detta nya sätt att betala på. Vad tror ni att tjänster som Card Case kommer att leda till?