Minska din stress med smartphone-app

Är du mellanchef med personalansvar och upplever stress på jobbet? Använder du smartphone? Då kan Vestastudien vara något för dig. Uppsala och Linköpings universitet genomför tillsammans en av världens första studier på ett smartphonebaserat program för att hantera stress.

Det är knappast någon nyhet att stress ökar risken för en rad fysiska och psykiska hälsoproblem, och att stressrelaterad ohälsa kostar samhälle och företag mångmiljardbelopp varje år. Tyvärr är det oftast först när man redan drabbats av allvarliga problem till följd av stressen som man får hjälp. Vore det inte bättre att lära sig stresshantering i förebyggande syfte, innan ohälsan slår till?

Det är detta som Vestastudien syftar till. Som deltagare söks mellanchefer med en pressad arbetsvardag, men som ännu inte drabbats av allvarliga hälsoproblem till följd av stress. Deltagarna kommer att få genomgå ett sex veckor långt stressprogram, där nytt innehåll och nya övningar förmedlas via en smartphone-app varje vecka. Bakom studien ligger Psykologifabrikens medarbetare Kajsa Asplund och Hoa Ly, forskare vid Linköpings universitet. Målgruppen är mellanchefer med personalansvar i privat sektor.

Insatsen sker helt utan fysiska träffar – man arbetar på egen hand med applikationen 15 minuter om dagen. Innehållet utgår från den senaste stressforskningen, och målet är att förbättra både deltagarnas stresshantering och deras ledarskapsförmåga.

Är du intresserad av att delta? Klicka här för att läsa mer om studien. Under länken ”Anmälan” till vänster finns all information om hur du registrerar dig.

Ett svar till “Minska din stress med smartphone-app”

  1. Michael Toftered skriver:

    Mycket viktig studie! Stress är nutidens gissel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.