Ge inte återkoppling på kognitiva test…

…om du tänker redovisa det så här.

Jag läser fortfarande utredning och testmetodik och har fått känna på hur det är att sitta på andra sidan testbordet. Man är ju sjukt kaxig bakom den skyddande skärmen när man utför ett testbatteri på någon stackare som anmält sig som frivillig. En i klassen sa att det kändes som att sitta och (amatör)trolla för klienten när man langar fram alla blockmönster och pusselbitar.

Insikt: det är inte bara kul att bli testad. Det är svårt greppa känslomässigt att det är din prestation och inte din person som bedöms. Framförallt när vi blivit indoktrinerade i hur IQ predicerar ett lyckligt, produktivt liv. Det gick rätt bra på mina test; men det var en grej som jag var skrämmande dålig på. Jag vill inte avslöja vad men om jag säger att jag aldrig någonsin övningskört så kanske ni fattar…