Valbloggen tar semester plus några semestertips

Jag tar ett uppehåll i mitt valbloggande under sommaren och är tillbaka i slutet av augusti med färska inlägg om beteendeekonomi, kommentarer på det obegränsade utbudet och om beslutsfattande. För den som måste få sitt valbehov tillfredsställt så följer här några valtips.

Min vän Sofia Lu tipsade mig om bloggen Ekonomistas som drivs av sex forskare inom nationalekonomi. Precis som jag så har de tagit ett uppehåll under sommaren men det är helt klart värt att läsa igenom deras arkiv.

På bloggen Nextopia hittar du professor Micael Dahléns fortsättning på temat om “när som helst”-samhället. Bloggen är inte riktigt lika rörig som Dahléns Sommarprat, men nästan.

Jag måste också slå ett slag för siten Onethingthatmatters.com som vi skapat med Hoa’s Tool Shop. Tanken är att du genom siten kan få tips om hur du kan göra mer av sådant som är viktigt för dig. I en tid då vi har tillgång till det mesta tycker jag att det ibland kan vara ganska skönt att få tips från andra istället för att behöva hitta saker själv.

För dig som kommer att spendera sommaren i radioskugga föreslår jag att du skaffar dig någon av böckerna How we decide, Paradox of Choice eller What technology wants.

Slutligen så tänkte jag passa på att uppmuntra alla läsare att skicka in sina tips på lyckade eller mindre lyckade tillämpningar av beteendeekonomi. Nudge-bloggen brukar vara ganska duktiga på att komma med sådana exempel, så som detta. Om du är sugen på att skriva om en vetenskapligstudie kring beteendeeknomi eller dela med dig av dina reflektioner kring det obegränsade utbudet så är du mer en välkommen att skriva ett gästbloggs-inlägg.

Om detta inte är tillräckligt med val för dig så föreslår jag att du besöker Göteborgs Naturhistoriska Museum och spanar in deras 16 meter långa uppstoppade val som du ser på bilden ovan. Ring mig så slår jag dig följe, du hittar mitt nummer och min mailadress här.

Tack Göteborgs Naturhistoriska Museum för att jag fick tillgång till ert bildarkiv som för övrigt bör uppdateras. Om ni vill göra er val lite rättvisa så föreslår jag att ni kontaktar fotografen David Brohede som kan få vem som helst att se bra ut på bild, inklusive en 145 år gammal val.