Någon som vill ha en timme av mig?

En rätt fascinerande effekt av att jobba med Viary – trots att den bara är på prototypstadiet – är att jag börjat tänka mer och mer på hur jag kan omvandla mina värderingar till enkla beteenden i vardagen. Häromdagen hittade jag en alldeles utmärkt inspirationskälla – en Aloha-kortlek som jag fått i present av min bror men sen helt glömt bort.

Aloha definierar sig som ett “social reality game”, som går ut på att utföra små prosociala uppdrag som man får i formen av fysiska kort, och sedan registrerar på sajten Aloha och samlar karma-poäng! Aloha bygger på konceptet Pay it forward, det vill säga att i stället för att be om en gentjänst ber man personen som man hjälper att i sin tur hjälpa en tredje part.

Ett av korten i leken jag fick av min bror som jag fastnade för var: “Donate an hour of your time”. Det ligger fint i linje med en värdering jag har, att jag vill vara en person som använder mina färdigheter och förmågor så att de kommer andra till del.

Så tja, behöver du hjälp med något? Skicka ett mejl till john@psykologifabriken.se! OBS, det går alldeles utmärkt att höra av sig även om vi inte känner varandra – i så fall blir handlingen dessutom i linje med min värdering att jag vill vara en person är öppen mot nya människor, och inte bara bryr mig om min bekantskapskrets…

Ett svar till “Någon som vill ha en timme av mig?”

  1. John skriver:

    Nu är timmen claimad, ett fantastiskt roligt uppdrag blev det också! Återkommer med rapport!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.