Iterapi: Recension av Sleep Cycle

Så funkar den:

Svårt att gå upp på morgonen? Genom att lägga iPhonen mot madrassen kan applikationen Sleep Cycle känna av hur du rör dig i sömnen – och därigenom dra slutsatser om vilken sömnfas du befinner dig i. Den väcker dig inte på ett exakt klockslag utan inom ett halvtimmesspann – och försöker pricka in punkten då du befinner dig i så lätt sömn som möjligt.

Johns upplevelse:

Det känns verkligen lite lättare att gå upp med Sleep Cycle – men det beror delvis på att alarmsignalerna lever upp till sina harmoniska namn (”Warm breeze”, ”Morning mist”) och är mångdubbelt skonsammare än iPhonens inbyggda slingor. Hur väl den lyckas mäta av sömnfaserna varierar – men kul är i alla fall att få lite statistik på sin sömn. Är man exhibitionistiskt lagd kan man dessutom erbjuda sina Facebook-vänner det tveksamma nöjet att ta del av sömnsiffrorna.

Pris: 22 kr

Vetenskaplighet: 7

Lätt att komma igång: 6

Användarupplevelse: 8

Upplevd effekt: 7

Totalbetyg: 7

Ingen iPhone? Kolla in den sofistikerade sömncoach-maskinen Zeo.

Om du känner till någon app som har kopplingar till psykologi och forskning så får du gärna nämna detta i kommentarsfältet här nedan. Vi letar ständigt efter nya digitalaverktyg som vi kan recensera så alla tips är välkomna!

Text: John Airaksinen
Publicerades ursprungligen i Modern Psykologi