“Känns svårt att hinna göra något vettigt mellan alla möten” — höjdpunkter från våra träningsprogram

Då var våra program i positiv psykologi, ledarskap och produktivitet inne på sin andra vecka. På måndag börjar de femte omgångarna av våra program i kreativitet och beteendeekonomi. Nästa vecka kommer det alltså finnas över 60 personer som med vår hjälp går runt och tillämpar psykologi varje dag, ganska kittlande om du frågar mig! Här kommer några exempel på hur andra tillämpar psykologi i sin vardag.

Lyckolabbet är programmet som bygger på ACT och positiv psykologi. Deltagarna får bland annat träna på att agera mer i linje med sina värderingar:

Hur gör du för att agera i linje med din värdering?
“Jag har faktiskt valt jobb lite efter mina värderingar. Jag jobbar med personalfrågor för att jag bryr mig om människor men jag är väl medveten om att mitt jobb inte går ut på att vara en medarbetarhjälte. Min roll är i första hand att vara ett chefsstöd och genom att motivera och coacha dem att göra rätt saker, så får förhoppningsvis fler personer det bra på jobbet. Jag tycker om människor och jag trivs med att stötta och lyssna på andra”
~ Josefin Lindenfalk, Jordbruksverket

Vad hindrar dig från att arbeta fokuserat? I Sluta skjuta upp får du hjälp att identifiera fokusfiender samt att du får verktyg för att hålla uppe ditt fokus.

Vilken är din största fokus-fiende?
“Möten gör det himla svårt, jag har vissa dagar ofta bara 15-30 minuter för jobb mellan möten och då känns det svårt att hinna “göra något vettigt”
~ Anna Loverus

Arbeta ostört i 25 minuter
“Satta upp min 45-minutare idag igen och det är himla skönt att få koncentrera sig på uppgiften utan störande moment. Det är på väg att bli en vana”
~ Annette Björklund, Jordbruksverket

Tipsa om musik som du använder för att fokusera
“Jag lyssnar på klassisk/instrumental musik om jag ska fokusera på jobb samtidigt. Innehåller låten text blir det, för mig, som att någon pratar med mig samtidigt. Den “musik” som jag dock koncentrerar mig bäst med är regn! Det finns regn-klipp från olika massage-låtar på spotify!”
~ Vanja Vracar

Vi älskar som ni vet populärkultur och självklart finns det massor att lära av populärkulturella fenomen. I Ledarverkstan får deltagarna bland annat lära sig att ha ett beteendeperspektiv med hjälp av Steve Jobs.

Texten om Steve Jobs egenskaper ur ett beteendeperspektiv
“Jag tycker att jag blir mer konkret genom att fråga varför. T ex när någon säger: åh vad bra din presentation var! Då frågar jag: varför tyckte du den var bra? Då får man konkreta detaljer och feedbacken blir supertydlig”
~ Stina Löving, MRM Stockholm