Tur eller otur?

På luchen tappar jag min mobil i stengolvet. Förbittrad muttrar jag fula ord åt mig själv och det trasiga glaset när butiksbiträdet medlidsamt kommenterar händelsen.

– Hände det där nu? Oj, stackars dig, säger han och lutar förvånat på huvudet.
Sedan upptäcker han en ny infallsvinkel.
– Men du har ju en trea, vilken tur! Hade du haft en iPhone 4 så hade det kostat dubbelt så mycket att laga den.

Hans käcka respons får mig att tänka på ett experiment som jag nu vill testa på er.

Tänk dig följande:
Du är på inne på en stor bank, det är lång kö och många människor som väntar i lokalen. In kommer en bankrånare och börjar skjuta i taket. Folk blir rädda och slänger sig ner på golvet. Du blir skjuten i armen. Rånaren fyller en väska med pengar och sticker därifrån och det hela är över.

Hade du tur eller otur?

Create your free online surveys with SurveyMonkey, the world’s leading questionnaire tool.

Vad kan vi dra för slutsatser av mitt debacle med telefonen, butiksbiträdets upplyftande reaktion och frågan som du har fått svara på här ovan? Det får du se nästa tisdag. Missa inte den spännande fortsättningen här på Lyckolabbets blogg…