Veckans höjdpunkter från vårt träningsprogram

I måndags startade tre nya program. Här är några höjdpunkter från Lyckolabbet, Ledarverkstan och Sluts skjuta upp.

Skriv ner tre styrkor hos dig själv
“Enligt testet var mina tre främsta styrkor perspektiv/visdom, humor/lekfullhet och omdöme/kritiskt tänkande och öppenhet. Kan känna igen mig i det, men tycker att det är svårt att tänka om mig själv i termer av styrkor. Det är inte ofta jag gör det. Det är nog nyttigt att göra!”
~ Julia Brolin, Lyckolabbet

Ett experiment: Den mobilfria upplevelsen
“Jag var på ett seminarium igår och i vanliga fall kan jag inte låta bli att snegla på mobilen för att se om jag har fått ett sms eller mail. Denna gång var jag helt mobilfri, hade mobilen i väskan så jag lyssnade fokuserat. Jag var med hela vägen”
~ Sofia Samara, Entercard, går Sluta skjuta upp.

När var du som allra mest produktiv?
“Jag tror att jag är som mest produktiv när jag fångas av en uppgift, när något flyter på och jag har ett bestämt mål. Det kan haka upp sig på vägen också ibland men jag fortsätter jobba på med målet i sikte. Kanske är det också så vid dessa tillfällen att jag har bestämt vad det är jag ska hinna med och hur lång tid det får ta”
~ Annette Björklund, Jordbruksverket, går Sluta skjuta upp.

Ta det lugnt – blir mer produktiv
“Intressant. Och så rätt. Det handlar inte om mängden tid utan om energi och kvalitet. Då är en timmes effektiv energirik insats ofta värd mer än 3 timmars energifattigt gnetande. Tänk om Luther i oss alla kan acceptera detta och vi kan vara mer flexibla till tidsbegreppet när det gäller jobbinsatser. Wow!”
~ Deltagare Sluta skjuta upp

När visade sig din medarbetares styrka i praktiken?
“1. T visade prov på kreativitet och visade på ett alternativt grepp i ett pågående projekt. 2. Resultatet blev att vi nu har en lösning och kan ta processen vidare med kunden 3. Jag reagerade så klart positivt och berömde insatsen. Kvarstår dock att ge konstruktiv feedback på tu man hand”
~ Mats Guting, Select Wellness, går Lyckolabbet

Påminn en kollega om en styrka
“Påminde G om hans styrkor i säljsituationer inför ett viktigt säljmöte idag.”
~ Mats Guting, Select Wellness.