Frukostens fem knep för att jobba smartare

Psykologifabrikens frukost blev fullbokad på en dag! Missade du den kommer här några små smakprov på vad du kan fördjupa dig i på Psykologifabrikens Workout.

Vad kan Super Mario lära oss om ledarskap?
– Det visar sig att TV-spel har ett ratio på mellan tre och tolv gånger så mycket uppmuntrande feedback som konstruktiv feedback. Något som återfinns i forskningen på välfungerande team. Knepet kommer från Ledarverkstan.

Vem är mest kreativ, den som tycker att han är kreativ eller den som tycker att kreativitet är viktigt?
– I en studie på ett stort försäkringsbolag fann man att personer som värderade kreativitet var mer kreativa än de som tyckte att de var kreativa. Detta enligt deras kollegor och chefer. Knepet kommer från Idéfabriken.

Är en multimiljonär lyckligare än andra?
– Nej, i en studie fann man att personer som i 18-års ålder hade övervägande ekonomiska mål mådde sämre än andra vid 37-års ålder. Knepet kommer från Lyckolabbet.

Blir du gladare av 3 000 kr eller en lycklig vän?
– Vi påverkas så pass mycket av vänner, vänners vänner och vänners vänners vänner att en lycklig vän är det mer rationella valet. Knepet kommer från Hopkopplad.

Hur kan en chokladbit få dig att diska direkt efter maten?
– Beteenden styrs av dess konsekvenser. Om du ska ta tag i någonting du tycker är svårt kan det vara en poäng att schemalägga belöningen först. Detta är självupplevt. Jag började experimentera med att ge mig själv choklad efter disken för fem år sedan. Jag diskar fortfarande. Knepet kommer från Sluta skjuta upp.

På frukostseminariet var även Hoa Ly, forskare och VD för vårt systerföretag Hoa´s Tool Shop. Han berättade mer om Viary, en mobilapplikation, som kommer att användas för de som vill få mer ut av våra utbildningar.

Vill du lära dig mer om psykologin bakom dessa knep och även testa lite nya beteenden, då kan du anmäla sig till Psykologifabrikens Workout – fem utbildningar i kortformat, som alla syftar till vetenskaplig beteendeförändring i arbetslivet. Mer om dem kan du läsa på psykologifabriken.se/workout .