tacksamhetFoto: Johanna Nordlöf

3 x tacksamhet och tjuvikik på 2018

Forskning visar att tacksamhet kan öka graden av våra positiva känslor. Att mot slutet av dagen tänka på tre saker man är tacksam över är ett enkelt sätt att göra detta. När året lider mot sitt slut kan det vara fint att göra samma sak, fast se vad man är tacksam över när det kommer till hela året. Här är några saker jag känner tacksamhet över när det kommer till arbetslivet och en tjuvkik in i 2018 …

DSCF5172

100 chefer, nio medförfattare, över 1000 läsare

Tacksamheten över alla 100 chefer som tog emot vårt råmanus Hur man botar en egoist, som med gedigen feedback ledde till lanseringen av Ensam eller stark. Tacksamheten över nio medförfattare som plöjt hundratals studier, valt över hundra och kokat ner till konkreta träningstips för att skapa en positiv arbetsmiljö. Tacksamheten för över 1000 personer som skaffat vår bok och tacksamheten över de organisationer som redan testat de åtta principerna och flera träningstips. Som SISAB som köpte 30 till sina chefer som arbetat hårt med att förbättra feedbackkulturen under hela hösten. Som Nyköpings kommun som köpte in 200 exemplar till en inspirationsföreläsning. Som Elajo som köpte 30 till sina chefer.

(Om du blir nyfiken men föredrar podd över bok finns intervjun Egoist eller Altruist? i Hjärnpodden.)

Årets alumn

Tacksamheten över all uppmuntran

Vi har precis börjat sammanställa lite utvärderingar från året och det är väldigt kul att läsa: ”Inspirerande, och att vi med små enkla medel (som vi alla klarar av) kan förändra och utveckla!” och ”Verkligen ett smart föredrag där teorin varvades med praktiska “skarpa” övningar. Man förstod ju direkt hur man kunde tillämpa det han berättade om. Hade många bra samtal som betydde en massa för mig.” bara för att välja två i den första utvärderingen jag öppnar. Vi har också börjat fråga kunder om de vill finnas med ett citat på Psykologifabriken och ett första exempel hittar du här.

Dessutom får vi diverse priser! Jag blev utnämnd till Årets alumn vid Linköpings universitet och Siri vann Lilla psykologpriset.

Psykologifabriken går ihop med Habitud!

Tacksamheten över sammanslagningen

För mig var det en stor sak att äntligen få vårda min gamla baby Psykologifabriken. Jag känner mig väldigt tacksam över att få ha ett riktigt bra team som jag tror kommer göra Psykologifabriken rättvisa. Jag har skrivit om sammanslagningen här och här är talet jag höll på releasefesten av Ensam eller stark då vi berättade om sammanslagningen.

Skärmavbild 2017-12-20 kl. 11.27.53

Tjuvika på 2018: Gratis frukostseminarium

Vi gör mer av det som uppmuntras. Det som uppmuntrats under vårt år är att fördjupa hur man kan jobba med de åtta principerna vi beskrivit i vår bok. Vi har kartlagt organisationer för att se vilka principer de behöver jobba på, vi har gjort insatser för att påverka mätningen av dessa principer och vi har pilottestat att skapa certifierade psykologiska tränare som låter implementeringsarbetet leva vidare efter att vi lämnat organisationen.

Resultatet av detta är att vi i vår lanserar vi en kartläggning där du kan ta reda på vilken princip ditt team eller organisation behöver arbeta med. Vi lanserar också en certifieringsutbildning där du kan låta några implementeringsagenter, psykologiska tränare, utbilda sig för att skapa varaktig förändring i organisationen.

Blir du nyfiken på detta? Utbildningen går om tre tillfällen i vår: 23/1, 15/2 och 20/3. Den första träffen ger en översikt av principerna och är en gratisträff. Anmäl intresse här. Vet du redan nu att du vill gå hela utbildningen, skicka ett mejl till team@psykologifabriken.se för att anmäla dig. 2/8 platser är redan bokade.

Skärmavbild 2017-12-20 kl. 12.01.05

Tjuvkika på Nyårslöftet

Det är några få dagar kvar på vår vår julkalender Jakten på gemenskapen, men hoppa in om du vill ha stöd för gruppdynamiken under de sista viktiga dagarna. Om du vill ha inspiration testar vi själva vår medicin på instagram, nu senast har Kristin dragit in sin fågel i julfirandet …

Har du redan börjat tänka på ditt nyårslöfte? Vi hjälper dig gärna att skapa en vana som håller. Här är den första av tre kurser på detta tema.

God Jul och Gott Nytt År från mig och ett riktigt grymt team Psykologifabriken. Som jag känner stor tacksamhet över att få leda.

PS: Läser du hellre blogg än att ta tag i de där sista arbetsuppgifterna inför jul? Få min hjälp här