Sugen på samarbete eller bara nyfiken? Hör av dig!

I går föreläste jag för blivande psykologer på Karolinska institutet och jag avslutade som jag brukar med att välkomna förslag på samarbeten och bjuda in de som vill på kaffe på kontoret! En av åhörarna haffade mig direkt och föreslog att vi skulle äta lunch, och det visade sig att hon hade sjukt coola idéer kring områden vi varit inne på själva men inte realiserat – så det känns som att vi kommer kunna hitta på något kul ihop i vår!

Det slog mig nu att den här inbjudande inställningen kanske inte kommuniceras så tydligt här på sajten, så jag tänkte bara passa på att säga: Har du någon tanke kring samarbete med oss? Eller är du bara nyfiken på att träffa oss och se hur vi jobbar? Hör av dig till mig på john@psykologifabriken.se!

Våra senaste rekryteringar Katarina Blom & Niklas Laninge fick vi fatt i eftersom de helt enkelt hörde av sig till oss!

Och nu när jag börjar tänka på det, det var ju lite såhär Hoa och jag lärde känna varandra. När jag började första terminen på psykologprogrammet i Uppsala gick Hoa fjärde terminen, och var projektledare för ett läxhjälpsprojekt för högstadiekids som jag engagerade mig i. Vi sågs på läxhjälpen varannan vecka men umgicks inte annars. Jag hade ändå fått ett sjukt bra intryck av honom, så när vi efter terminens slut hamnade på samma nyårsfest och pratade om att han på vårterminen skulle iväg till New York för att göra praktik blev mitt svar något i stil med:
– Men när du kommer tillbaka, då måste vi ju hitta på något riktigt coolt ihop!

Jag vet inte om det var redan den kvällen han sade att jag borde komma och hälsa på honom i New York, eller om det kanske var när vi sågs för första gången på tu man hand över en fisksoppa hemma hos mig några dagar senare, precis innan han skulle åka. Men ja, så blev det i alla fall (bilden ovan är från den resan). I april åkte jag iväg, och bodde hos honom i hans lilla rum i en rätt knasig lägenhet i Brooklyn i tio dagar, såg NBA-slutspel live i New Jersey, gick på en massa bra klubbar och konserter – och fick en alldeles ypperlig guidning av Hoa till stans bästa second handbutiker!

Och det var nog rätt tur för min, Psykologifabrikens och vårt nya bolags skull att jag åkte och hann hänga med honom då, för direkt efter att han kom hem från New York drog han till Tokyo och var där i ett år för att plugga ekonomi. Så trots att han var borta från Uppsala i ett och ett halvt år, och att vi bara hängt som kompisar över en lunch + tio dagar i New York, kändes det ju helt naturligt att han anslöt sig till Psykologifabriken när han väl kom tillbaka! Något jag är väldigt, väldigt, väldigt glad för.

Nästa vecka är det ju mellandagar och allt, men vi kommer vara igång och jobba en del, så då passar det utmärkt med lite besök på kontoret.

Ha en bra jul!