Välkommen till Psykologifabriken Niklas Laninge!

I fredags firade vi Psykologifabrikens tvåårsdag med ett mingel i våra lokaler i Nya studion – och då passade jag på att introducera både Katarina och vår allra nyaste medarbetare: Niklas Laninge! Niklas blir chef över vår verksamhet på webben och i sociala medier, och kommer tillsammans med Arvid (som fortsätter med kod & design) se till att allt roligt vi håller på med får utlopp på sajten!

Under minglet höll jag ett tal och presenterade honom, här kommer ett utdrag!

“Niklas Laninge blir formellt en del av Psykologifabriken idag, men har hjälpt oss en del redan under året, bland annat med att styra upp vår talkshow på Psykoterapimässan och att göra research på beslutsfattande till det stora projekt vi gjort åt PR-byrån Prime de senaste månaderna. Det senaste året har han dock ägnat sig mest åt att ordna en av de största och defintivt den roligaste konferensen i Psykologisverige – PS10. En konferens som han dessutom hade den goda smaken att förlägga till ett alldeles fantastiskt spa utanför Göteborg, och som av mig erhöll det hedervärda slutbetyget 5 japanska badhinkar av 5 möjliga.

Niklas driver också Valbloggen.com om just psykologisk forskning på beslutsfattande, och är en flitig twittrare och Facebookare – och det är precis vad han ska jobba med hos oss, att levla upp vår aktivitet på webben och i sociala medier.

Sen misstänker jag att det finns en liten risk att han bara av farten kommer koka ihop en föreläsning om beteendeekononi & beslutsfattande som kommer få Handelshögskolan att gå i taket, få hela näringslivet i spinn och sen kommer göra att han blir inbjuden att dricka te med beslutsfattandegurun Jonah Lehrer i den amerikanska tidningen Wireds fikarum!”

Känns väldigt spännande att se vad han kommer att koka ihop, men han har redan nämnt något om ett projekt med arbetsnamnet “Jakten på Kanye West”…