Det har varit riktigt mycket aktivitet på senaste tiden! Sedan den 25:e april har det utförts hela 751 handlingar i våra träningsprogram. Dessutom har det skrivits sammanlagt 93319 tecken som reflektioner, nedan hittar du ett par av dessa.

En av våra återkommande kunder är KPA pension. Vi har bland annat föreläst för dem ett par gånger och nu är de igång med sitt andra interna program där ämnet beteendeekonomi står i fokus. I programmets första del får deltagarna lära sig mer om människans två beslutsfattarsystem, en teori som psykologen Daniel Kahneman skriver om i sin bok Tänka snabbt och långsamt.

Beteendeekonomi — psykologin om hur människor fattar beslut
Handlar dyra exklusiva chokladkakor när jag går och handlar utan att blinka men kollar noga styckepriset på t ex ägg.
~ Anette Pasternack, KPA

Beteendeekonomi — psykologin om hur människor fattar beslut
“Svårt, tänker oftast genom saker både en och tre ggr. Men gillar inte att prova kläder i timmar, så det händer att jag köper saker utan att prova. Succe’n är inte alltid given. Sedan gör man ju faktiskt irrationella val i Folksams matsal också, färgglad kyckling behöver inte per automatik betyda god kyckling ;-p”
~ Peter Fisk, KPA

I måndags startade Idéfabriken igen. Denna gång är det 14 deltagare från olika företag i Sverige som under tre veckor ska träna på att bli mer kreativa. Den första veckan fokuserar på självcensur och hur man övervinner denna stora kreativitetsdödare.

Alternativet till frustrerande brainstorming
“Jag ska testa detta. ett annat sätt att generera idéer är att skapa metaforer för det man vill åstadkomma. en metafor kan hjälpa en att tänka utanför boxen och öppna upp för oväntade idéer . jag tycker ofta att det också kan bli bra associationskedjor kring en metafor som sen kan användas för att lösa det reella problemet.
~ Lotta Nordh, UMO

Självcensur är förödande!
Håller med. Det viktigaste med kreativitet, tycker jag, är att våga vara kreativ och våga presentera sina ideer…”
~ Rolf Kenmo

Notera ett kreativt beteende
“Min kollega Love är kreativ, modig och öppen som har inneboenden i sitt hem. Smart ekonomiskt men inte något alla kommer på. Dessutom tror jag att det gynnar ens öppenhet och flexibilitet”
~ Moa Lindholm, UMO

Notera när du upplever flow
“Flow infinner sig ofta när jag struntar i att försöka multitaska och koncentrerar mig på en sak i taget. Mailen måste vara stängd, annars är det kört. :)”
~ Jonas Anhede, Wilcox

Lyckolabbet, vårt program i positiv psykologi, är inne på sin andra vecka. Deltagarna får bland annat lära sig uttrycka tacksamhet och att ge feedback till sina kollegor. Så här kan det se ut:

Vad är du stolt över?
“Jag är stolt av att jag tar till mig och verkställer det jag lär mig här. Har resulterat i att jag tar mig mer tid och reflekterar mer över de situationer som uppstår på kontoret”
~ Mats Guting, Select Wellnesss

Ge feedback till en kollega
“Gav feedback i veckan till M som hjälpte mig med marknadsmaterial till en kund när det brann lite i knutarna trots att hon har en lång lista att avklara själv. Uppskattar hennes flexibilitet”
~ Mats Guting, Select Wellnesss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.