Valbloggen tar steget ut i verkligheten

Inom de närmsta veckorna dyker Valbloggen upp i tre olika sammanhang. Intresset för beteendeekonomi verkar bara bli större och det är väldigt kul att Valbloggen får vara med på ett par hörn.

Igår föreläste jag på Unga Klara under temat “Vem bestämmer över vårt liv?”. Jag pratade främst om Daniel Kahnemans teori om system 1 och system 2 och tog upp ett par exempel om hur dessa lärdomar används i praktiken. Innan mig så föreläste den väldigt talangfulle filosofen Karim Jebari som driver bloggen Politiskfilosofi. Karim talade om fria val på ett otroligt begripligt och intresseväckande sätt. Dessutom så tipsade han om bloggen Less Wrong som verkligen har potential att bli min nya favoritblogg.

Imorgon bär det av till Västerås och inspelningen av ett segment om beteendeekonomi för en av ContentoWassums webbutbildningar. Jag kommer att ha en liten del om riskbedömningar och hur rationella människor är när det fattar beslut kring sparande, förhoppningsvis är detta ämnen som jag kommer få tid att blogga om senare.

Den 16:e mars dyker jag upp på Marknadsundersökningens dag. Jag kommer att hålla ett kort föredrag om vad det innebär att ha ett empiriskt förhållningssätt till sitt arbete och vilka möjligheter och utmaningar som finns när vi numera kan få data på i stort sätt allt. Titeln på föreläsningen är “Att testa sina hypoteser”, ett ämne som jag också hoppas kunna skriva om inom en snar framtid.