Testa iPhone-appen Det är mänskligt att vara kortsiktig

Känner du ibland att du agerar lite kortsiktigt? Hoppar över ett träningspass trots att du vet att det känns rätt bra när du väl kommer iväg. Fastnar framför tv-spelet lite för ofta? Skjuter upp att boka den där roliga weekend-resan, trots att du aldrig ångrar dig när du gör det? Eller som jag själv – väntar för länge med att köpa konsertbiljetter till favoritartisten för att det känns lite meckigt och dyrt i stunden men sen ångrar dig bittert när kompisarna berättar hur fantastiskt det var?

I så fall kan du testa Alectas iPhone-app Det är mänskligt att vara kortsiktig som vi har hjälpt till att ta fram tillsammans med  de utmärkta utvecklarna Monterosa. Ladda ner appen här!

Appen är verktyg du kan använda som ett litet stöd om du känner att du vill prova att förändra något kortsiktigt beteende hos dig själv – oavsett om det är något du har svårt att ta tag i, eller om det är något du känner att du borde avstå ifrån lite oftare.

Appen är inte i sig vetenskapligt beprövad, men bygger på några grundläggande principer som används i kognitiv beteendeterapi: att definiera kortsiktiga och långsiktiga konsekvenser av beteenden man vill förändra och att registrera beteenden bland annat. Sen tror vi också att du genom att dela med dig av din strävan på Facebook kan få stöd av dina vänner!

Här kan du sen Oskar berätta om grundfunktionerna i appen!

Oskar har de senaste dagarna och pratat om appen i Aftonbladet, SVT (ca 9:20 in i klippet) och TV4!

Du kan läsa mer om kortsiktighet och se några roliga klipp som visar en av våra favoritspsykologer Anna Karlstedt i terapi-action på Alectas kampanjsida Kortsiktig.se. Där kan ni också se en rolig video på det klassiska marshmallows-experimentet som var den ursprungliga inspirationskällan för den här kampanjen!

Till sist, hör gärna av dig om du har kommentarer eller förslag på utveckling av appen!