Säg att du älskar mig!

Nu behöver du inte gå i parterapi för att få reda på vad som lärs ut där. Radio R ger en slags “parterapi för alla” och undersöker det mänskliga bekräftelsebehovet.

Skulle du faktiskt vara intresserad av parterapi börjar det se bättre och bättre ut. Nyligen så påbörjades ett projekt med att bedriva parterapi via internet. Företeelsen uppmärksammades både i radio och tv och ja, det är jag som är den blonde snubben på datorskärmen i tv-inslaget.

Parterapi har även letat sig in i tv-seriernas värld. Tell me you love me följer tre par och deras terapeut, som dock inte verkar använda sig av internet.

En viktig ingrediens i parterapi är bekräftelse. Detta är vad vi undersöker i Radio R. Det har även boken Tillsammans behandlat för den som vill ha en mindre bok i ämnet.

Experten på området bekräftelse är professor Alan Fruzzetti, som vi träffar i Radio R. Han har mångårig erfarenhet av att arbeta med par, kognitiv beteendeterapi och personer med emotionell personlighetsstörning. Personer som är i stort behov av att bli bekräftade.

I Radio R berättar Fruzzetti om bekräftelse och bjuder bland annat på ett experiment du kan testa på din omgivning…

Avsnittet inleds, i sedvanlig ordning, med lite partyterapi från O`Spada. Nästa avsnitt kommer 1 oktober, tills dess: säg att du älskar mig!

Säg att du älskar mig! by Psykologifabriken