Panelen: Psykologer på internet

Spjutspetsforskning om parterapi på internet, konkreta tips på hur man kan marknadsföra sig på nätet och en salig blandning av personliga åsikter. Det är blev resultatet när Psykologifabrikens panel sammanträdde för första gången.

I panelen sitter:
Jonas Mosskin, som drivit psykologiblogg på Mosskin.se i ett och ett halvt år, ordnar Psykologer tittar på film på Kulturhuset och går femte terminen på psykologprogrammet i Stockholm.
Oskar Henriksson som arbetar med internetbaserade psykometriska test på Cut-E, går nioende terminen på psykologprogrammet i Linköping och skriver examensuppsats om internetterapi.

Programledare är Psykologifabrikens redaktör John Airaksinen.

Del 1: Panelen pratar om svensk spjutspetsforskning om parterapi över internet och forskaren som har megalomaniska planer på gratis internetterapi åt alla.

Del 2: Hur kan man som psykolog marknadsföra sig via internet? Vi snackar om hur man kan använda Googles annonstjänst AdWords och psykologiföretaget WeMind som samarbetar med Aftonbladet.se för att pusha sin sajt Sömnklubben.se.
Och hur påverkas relationen mellan klient och terapeut av att alla är sökbara offentliga personer på internet? Kan en offentlig Flickr-ström med 800 bilder ur privatlivet påverka behandlingskvaliteten?

Del 3: Publiken ger sig in i diskussionen: Kan helt automatiserad behandling på nätet fungera? Är det bra att människor som lider av psykiska problem samlas och diskuterar på sajter som terapisnack.com?