Med Health Hack Days tredjepristagare Shape Up Clubs nya idéer om vänskapliga utmaningar kunde vi se hur deras en miljon befintliga användare kan peppa varandra att träna och hålla vikten. Med andrapristagaren, snarkinspelningsappen Snapp, kunde vi se hur sömnapné lätt skulle kunna diagnosticeras från hemmet.

Med en mugg kiss visade det vinnande bidraget på Health Hack Day hur deras app kunde ta fram data från urin. En diabetiker kan skicka sina resultat till sin läkare istället för att behöva åka in för analys på sjukhuset. För en diabetiker är detta högst meningsfullt.

Poäng och belöningar räcker inte för att få till en hälsosam beteendeförändring. Detta menade Megan Miller, från Bonnier R&D, under fredagens paneldiskussion. Hon erbjöd exemplet Team in training där personer kan donera pengar till cancerforskning genom sin träning. Där finns ett högre syfte. För att få till beteendeförändring måste det finnas mening.

Att se alla deltagare arbeta hårt för att hitta lösningar på hälsoproblem under 24 timmar var häftigt. För mig var det tydligt att det fanns ett högre syfte med Health Hack Day. Jag är säker på helgens imponerande skapelser kommer att skänka många användare mening och hälsa. Oavsett om de tränar, snarkar eller kissar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.