Kan Stockholmare och New York-bor hjälpa varandra att bli mer kreativa?

Bor du i Stockholm eller New York och är intresserad av kreativitet? Vill du lära dig psykologin bakom kreativa processer – och under tre veckor testa knep som gör dig mer kreativ? Då kanske vårt nästa experiment kan vara något för dig!

Både Stockholm och New York brukar ofta finnas med när världens mest kreativa städer ska listas, och otaliga är de svenskar som antingen hittat ett hem för sin kreativa verksamhet i New York – eller bara inspiration som de tagit med sig hem till Sverige.

Men behöver man verkligen resa över Atlanten för att hämta eller ge inspiration? Skulle ett gäng Stockholmare, och ett gäng svenskar i New York kunna lära sig om kreativitet tillsammans, och genom en mobilapp hjälpa och inspirera varandra till att verkligen bli mer kreativa? Det tänkte vi testa!

Vi kommer därför köra en ny variant på Idéfabriken, vårt träningsprogram i kreativitet, och låta ett gäng deltagare från respektive stad jobba tillsammans!

En plats i våra träningsprogram kostar vanligtvis 950 SEK + moms, men att delta i experimentet kostar ingenting. Låter det intressant?
Mejla john@psykologifabriken och skriv “Stockholm-New York” i ämnesraden.

Jag och några av mina kollegor kommer dessutom vara på plats i New York och passa på att möta upp några av deltagarna!

Foto: Francisco Diez