Galna genier och gudomliga infall

I andra numret av Modern Psykologi som precis kommit ut har jag fått förmånen att skriva om ett av mina favoritämnen – kreativitet! Jag och Jenny gått igenom tio vanliga föreställningar om kreativitet – och kollat av vad vetenskapen säger om dom! Stämmer det att barn är väldigt kreativa tills vuxenvärlden berövar dem det fria sinnet? Kan en musa sätta fart på kreativiteten? Hänger galenskap och kreativitet ihop?

Vi har samlat ihop en massa spännande forskning och dessutom pratat med professor Lennart Sjöberg, professor Richard Caselli och psykologen Eva Hoff!

Förutom det har jag fortsatt recensera psykologi-appar till iPhone, Jenny har gjort ett optimism/pesimist-test och skrivit om varför tonårshjärnan är extra känslig för belöningar – och Alexander skrivit en sluta-skjuta-upp-guide, ett ämne som han ju är väldigt bra på!

Och så finns det såklart en massa bra artiklar som vi inte varit iblandade i heh. Mer om Modern Psykologi nummer två kan du läsa här eller se i det här inslaget i Kulturnyheterna i SVT (6 minuter in)!

3 svar till “Galna genier och gudomliga infall”

 1. Magdalena skriver:

  Oj! Det later ju jattespannande att lasa om. Kan man fa tidningen skickad utomlands nar man koper den?

 2. John skriver:

  Hej Magdalena! Jag kollade på Språktidningens webshop där man kan köpa lösnummer av Modern Psykologi, och det verkar gå fint att beställa till utlandet!

  http://spraktidningen.123ehandel.se/category.html?category_id=9

 3. John skriver:

  Kolla förresten in Graham Samuels som gjort de fina illustrationerna till vår kreativitetsartikel!
  http://www.grahamsamuels.com/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.