En liten film om… prokrastinering

Vi fick besök på kontoret – en trio tv-journalister från Södertörns högskola intervjuade mig och Alexander om prokrastinering (att skjuta upp saker) – utifrån den föreläsningen vi hade för några veckor sedan! Vi berättar bland annat om den prokrastineringsbehandling jag fick av Alexander – vilket ledde till att jag med hjälp av en bättre Halal-burgare kunde kryssa av en uppgift som stått på att göra-listan i flera månader. Tack Mikael Albers, Lisa Hederström och Henrik Johansson!

9 svar till “En liten film om… prokrastinering”

 1. micke skriver:

  Hoppas att ni gillade resultatet

 2. John skriver:

  Det gjorde vi!

 3. Eva Nygren skriver:

  Lika kul som jag tycker konceptet med er sida är och en som ger väldigt intressanta möjligheter, lika nästan löjligt tycker jag att det är att skriva om prokrastinering. Man ska väl inte behöva googla eller vara engelsklärare för att fatta vad ni skriver. Svårt att komma till skott med saker och ting -det är ditt problem.

 4. John skriver:

  Eva> Håller med om att prokrastinering är ett lurigt ord – men vi vet inget bättre! Dock skadar det ju inte att skriva något om uppskjutande inom parentes när man nämner det! (Ändrade ovan efter din kommentar, så tack för feedbacken!)

 5. Eva Nygren skriver:

  Det tycker jag var bra av dig! Jag är en svensklärare med stark förankring i psykologin av arv, vana och behov. Jag tycker att er sida har väldig potential. Ser fram emot vad som komma skall, och har lagt er i min bokmärkesrad.

 6. Sture skriver:

  Imponerande att du kom för dig att skriva något här ….. Varför sköt du inte upp det?

 7. John Airaksinen skriver:

  Det fina med skriva grejer på internet är ju att känslan av att trycka publicera-knappen och att det man skrivit når ut till en massa folk – det blir i sig en omedelbar belöning! Att folk sen kommenterar blir ytterligare en direkt respons som förstärker beteendet att skriva mer i stället för att skjuta upp. He he.

 8. Haringen skriver:

  Lider ENORMT av detta. Finns det behandling att få?. Vart vänder jag mig? Era kurser värkar bra. Hur får jag tag i dig för “privat” hjälp? Har random kbt terapeft möjligheter att “behandla” grovt uppskutnings beteende? Kan man få remiss från en adhd utredning eller dylikt.

  Hoppas nån kan ge lite vägledning. Många frågor ja vet ):

 9. Haringen > Har du stora problem med ditt uppskjutandebeteende är det viktigt att du söker professionell hjälp. Framför allt för att undersöka vilka olika faktorer som orsakar dina svårigheter så att du kan få så korrekta behandlingsinsatser som möjligt. Psykologifabrikens kurser riktar sig inte till personer som har större besvär inom ett visst område, exempelvis uppskjutandebeteende. Vi arbetar inte heller med psykologisk behandling, varför det är rekommenderat att du i första hand söker dig till din vårdcentral för att få vidare hjälp därifrån. Om du önskar att söka privat så rekommenderas psykologiguiden.se som ett sätt att komma i kontakt med privatpraktiserande psykologer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.