Det meningsfulla arbetet med Ashkan Safaee, vd för Unleash

Vi gillar att då och då lyfta fram människor vi ser upp till och inspireras av. En central del av positiv psykologi är meningsfullhet. Av denna anledning kommer vi att lyfta fram personer som just känner att de har ett meningsfullt arbete. Först ut är vd:n och Yoga-fantasten Ashkan Safaee.

När känner du att ditt arbete är som mest meningsfullt?
Mitt arbete är som mest meningsfullt när jag får använda mina styrkor, när jag känner frihet i att få göra det jag vill göra och att omge mig av människor som är helt otroligt grymma.

Finns det någon särskilt händelse som fick dig att börja tänka kring vad som är meningsfullt i livet?
Jag har nog alltid undrat och funderat på vad jag ska uträtta när jag blir stor. Mina föräldrar påverkade mig mycket i att det jag gör ska göra skillnad och jag hittade tidigt sammanhang där jag helt plötsligt skulle leda andra. t.ex att vara chef för uppemot 150 personer som 21-åring. I de sammanhangen blir det viktigt att ha koll på sig själv, vad som är viktigt och vad jag står för. Jag fick minst sagt gå igenom min 40-års kris när jag skulle förverkliga mig själv på grund av det redan som 21-åring.

Vad av allt du gjort det senaste året tror du att du kommer se tillbaka på när du är gammal och känna dig glad och stolt över
Att jag valde att säga upp mig från en trygg och förutsättningsbar anställning för att göra det jag mår bra av, med människor som jag mår bra av och för ett syfte som jag mår bra av.

Ashkan är vd och grundare av konsultbolaget Unleash. Förutom yoga så brinner Ashkan för syftesbaserat ledarskap.
Bild: Elvira Hellsten