100 000 gymnasieelever med värderingar

Linn Svansbo, beskriver sig på sin Twitter så här: “Operativ chef @sveelevkarer, feminist och förälder med konstant könsrollspanik. Dricker enorma mängder champagne och tar alldeles för många selfies.”

Hennes vecka som veckans vanebrytare@minhabitud präglades just av detta. Innan hon satte igång gjorde jag en liten intervju. För att få fatt i vad som är viktigt för Linn, och vilka vanor som är i linje med hennes värderingar, undrade jag: hur vill hon bli beskriven sista dagen på jobbet?

Linn vill hjälpa Sveriges Elevkårer att nå 100 000 medlemmar. Här är ett urval av hennes kommentarer från instagram kring de utmaningar hon sen testade för att nå sitt mål och leva sina värderingar:

När är du motiverad på jobbet?
“UTMANING: “Fråga en kollega när hen känner sig motiverad på jobbet.” RESULTAT & REFLEKTION:
 Jag jobbar som ledningschef på @sveelevkarer – en ganska stor organisation med 40 anställda. Jag har personalansvar för 24 av dem, och arbetsleder 4 regionchefer direkt. Jag frågar dem tusan alldeles för sällan vad som motiverar dem på jobbet. Jag har ju nämligen lyxen att vara chef i en ideell organisation – där många av de anställda liksom hamnat där, just eftersom de brinner så för det vi gör. Bygga elevrörelse. Och då är det lätt att anta att de bara är motiverade av sig själva, bara av att vara där. 
Jag frågade ett helt gäng idag! Och som tur är många motiverade av att jobba med våra elevkårer.”

Ska du berömma någons intelligens?
“Dagens utmaning var att ge någon feedback för en ansträngning, istället för ett resultat. 
Är jag alldeles tokig om jag tycker att det här var fullständigt t o k -svårt @psykologenoskar ?! För oj vad jag fick klura för att ens komma på hur jag skulle göra det. Men nu är det gjort! Berömde en medarbetares ansträngning istället för hens resultat och det mottogs väldigt varmt! 
Reflektion: jag är så satans ovan att ge feedback på det sättet, tror jag. Det kändes liksom onaturligt att hitta formuleringar bortom “bra jobbat!” eller liknande.”

Stressad? Chilla max!
“Jaha hörrni igår skulle jag göra INGENTING i 30 minuter. 
Jag tänkte att det var bra för mig att träna på, eftersom jag är en såndär person som inte ens kan duscha utan att läsa bloggar (JA jag har med min telefon i duschen) eller tidningar samtidigt. Jag är med andra ord ganska rastlös. 
Så hur gick det med utmaningen då? Åt skogen kan man säga. Jag pallade 11 minuter och sen höll jag på att explodera inuti. Så jag gav upp. Kanske först gången i hela mitt liv som jag bangar en utmaning eller tävling eller uppgift.

 Alla ni som lyckas n j u t a av att “bara göra ingenting” – HUR gör ni?” 


Hon sammanfattade sin vecka så här:

Linn fick flera fina tips av följarna på instagram och lovade till sist att öva vidare på mindfulness och diverse feedbackövningar med sin chefsgrupp och sin treåring. Lycka till i fortsättningen Linn!