Uppgörelsen: Ett kombinerat DJ- & föreläsningsbattle

Uppgörelsen är en kamp mellan fyra studenter och en studierektor – i konsten att både föreläsa och få dansgolvet att koka. Psykologifabriken vill visa på möjligheterna att utveckla föreläsningen som undervisningsform – och utmanar Johan Waara, en av universitetets mest uppskattade föreläsare.

Den 20:e maj kommer ett event helt i sitt eget slag att äga rum på Östgöta Nation i Uppsala. Psykologifabrikens medarbetare utmanar Johan Waara, biträdande studierektor på Psykologprogrammet i Uppsala i ett föreläsnings- och DJ battle. Vad betyder då det? Jo, precis som rappare tävlar om vem som är bäst på att rappa vill vi se vem som är bäst på att föreläsa. Eftersom vi tycker det är kul att ordna fest och spela skivor kombinerar vi det med ett storslaget dj-battle!

Föreläsningsbattlet består av fyra 15-minutersföreläsningar.

1. “Pandemier – hur skapas global panik?” – Johan Waaras version
2. “Pandemier – hur skapas global panik?” – Psykologifabrikens version
3. “Lågkonjunktur – strålande förutsättningar för nya idéer” – Psykologifabriken
4. “Vad är psykisk ohälsa?” – Johan Waara

Efter föreläsningsbattlet följer ett DJ battle. Johan Waara är inte bara studierektor utan också en rutinerad hip hop-DJ som rockat dansgolv på bland annat Stockholms Nation och Bryggan. Psykologifabriken mönstrar upp Hoa Ly, som bland annat spelar skivor på Dicore, och John Airaksinen som är resident DJ på klubben Hängivenheten på Spy Bar i Stockholm.

Publiken utser vinnaren i båda battlen!

Utöver att vara ett unikt och spännande evenemang är syftet att med nya grepp visa på de kreativa möjligheter som finns för att påverka undervisningskvalitén. Vi vill bana väg för innovativa sätt att föreläsa inom universitetsvärlden. Istället för att prata under konferenser eller grundutbildningsmöten vill vi visa på ett kul sätt hur vi skulle kunna tänka oss att man ge presentationer vid universitet.

Program:
20.00-21.00: Föreläsningsbattle:
22.00-23.00: DJ-battle – hiphop, electro & hits
23.00-01.00: Publiken utser vinnaren och festen fortsätter

Uppgörelsen äger rum 20:e maj på Östgöta Nation 20:e maj mellan 20 och 01. Förköp kostar 40 kr och sätts in på PlusGiro 33 57 53-0. Ange ditt fullständiga namn så hamnar du på gästlistan! Det går också fint att betala i dörren, men då kostar det 60 kr. För att vara med på dj-battlet krävs kårleg, men på förleäsningsbattlet är alla välkomna!

Här finns Facebook-eventet.