Okej..

Det här tycker Christian, och jag med

“Gradvis kommer de två lägren att närma sig varandra, och, hey presto!, om 15 år är kriget över och alla samlas under den gemensamma parollen “Psykologisk behandling” vilket utgörs av alla metoder, interventioner, etc, vilka visat på god effekt vid upprepade studier för olika typer av problem.

När vi alla är förmedlare av “psykologisk behandling”, snarare än PDT/KBT/ETC, kan vi hålla varandra i handen, leendes och dansa runt, runt i ring. Vi ska bara avsluta första världskriget (PDT vs KBT) och ta oss igenom det andra (Evidensbegreppet) så är vi där!”

5 svar till “Okej..”

 1. Emil H skriver:

  …och efter andra världskriget kommer det kalla kriget, kampen om oljan, jakten på terroristerna… är ni säkra på att det kommer ta slut?

  Jag är förresten väldigt förtjust i begreppet “psykologisk behandling”, försöker använda det så mycket jag bara kan.

 2. Martin Hedlin skriver:

  Det svenska konsensustänkandet! Kan man inte bara få vara olika utan att bråka? Diskussioner, debatter mm behöver inte sluta i att alla är överens.

 3. Alexander B. R. skriver:

  KBT+PDT – det är en lång väg dit med tanke på att det handlar om två diametralt motsatta vetenskapsfilosofiska synsätt: det hermeneutiska vs. det empiriskt-positivistiska. Det är en komplex fråga, och personligen så tror jag nog mer på ett pluralistiskt förhållningssätt där KBT och PDT existerar sida vid sida istället för att gå samman till EN typ av psykologisk behandling. Utan konflikt dem emellan då förstås, och utan att den ena värdesätts högre än den andra.

 4. Emil H skriver:

  “Psykologisk behandling” som paraply?

 5. Martin Hedlin skriver:

  @Alexander. Lite kuriosa appropå positivism; Freud var en av grundarna av Gesellschaft fur positivistischePhilosophie. Tillsammans med bla Einstein och Skinners två inspirationskällor; Mach och Loeb.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.