Lek ångmaskin tre gånger i veckan och bli lycklig

Att träning är bra för hälsan och välmåendet är ingen överraskning. Men att det är så välbelagt med foskning kanske är en nyhet! I forskning som psykologiska institiutionen på Stockholms Universitet har gjort visar det sig att anställda som får ta ledigt på arbetstid för att träna har högre välbefinnande än den grupp anställda som fick vara lediga samma tid. Här, här och här kan man kolla mera.

Den här brukar jag lyssna på när jag sportar trappmaskinen på gymmet. Man känner sig som en ångmaskin. Lyckogaranti!

3 svar till “Lek ångmaskin tre gånger i veckan och bli lycklig”

 1. John skriver:

  Att föreställa sig att man är någon annan/något annat på gymmet är ju ett sjukt bra knep för att bli extra peppad! Jag brukar tänka att jag är en robot ibland och just så… att kroppen är en maskin som bara ska utföra rörelserna. Och sen kommer ju wiggern i mig fram ibland och så föreställer jag mig att jag är The Game eller Jim Jones, det funkar bra det med!

  Min spontanta hypotes/flummande är att man aktiverar en massa kognitiva scheman som man lagrat av t ex hur en maskin rör sig, att den aldrig slutar och att den är sjukt kraftfull!

 2. Linda skriver:

  Ja, det är det bästa tipset!

  Jag brukar i mina svaga stunder också tänka att jag är med i tour de france eller något lopp. Men ångmaskin är min bästa liknelse hitinills, för då tillskriver man inte sig själv några känslor, utan bara “tåga”. Det är ju inte helt osant heller, att man är en ångmaskin..

  Men om du föreställer dig att vara rapper är du tveklöst ännu töntigare än jag!

 3. John skriver:

  Hahaha, du skulle se mig in action, jag är i särsklass töntigast på gymmet! Jag gör även små danser och rappar med i texterna i bland… hihi!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.