Karolinska institutet & nya sätt att starta företag

De senaste två dagarna har vi ägnat oss åt ett väldigt roligt föreläsningsuppdrag: att prata med blivande psykologer på Karolinska institutets psykologprogram om nya möjligheter att starta företag utifrån psykologin i allmänhet – och att göra det på och med hjälp av internet i synnerhet!

Här kommer som utlovat lite länkar till några av de internetbaserade verktyg vi använder i vårt arbete:

Google Docs – Office-paketet på nätet, som gör att vi kan jobba tillsammans i samma dokument utan att behöva skicka några filer.
Google Groups – enkelt system för att sätta upp en intern e-postlista.
WordPress – den tekniska plattformen som vi byggt hela Psykologifabriken.se i – men som också funkar utmärkt om man bara vill dra igång en enkel blogg.
Highrise – smidigt sätt att samla alla medarbetares kontakter, hålla koll på kunder och dealar och har också lite grundläggande funktioner för att hantera projekt, sätta upp att-göra-listor. (Annars finns också Basecamp, som är ett renodlat projekthanteringssystem)
Dropbox – lagra och dela större filer.

Det verkar som att alla de projekten vi spikat (Manpower, Cut-e och Björnson) redan har gått åt, men om du är intresserad av något av dem kan du alltid skicka ett mejl till john@psykologifabriken.se – det kan ju hända att någon faller bort eller att det blir extra platser i något projekt. Vi hör av oss till dom som anmält intresse under dagen!

Sen finns det som sagt några andra möjligheter som vi forskar vidare i beroende på intresse: värderingsarbete hos någon av våra kunder, profilering av ledningsgrupp på finansbolag och ledarskapsutbildning inom Medicinska föreningen. Det sistnämnda har vi redan fått förfrågningar om så det håller vi redan på att undersöka närmare!

Hur som helst, tack KI för att vi fick komma på besök! Och som sagt, tveka inte att höra av er eller komma förbi kontoret (Birger Jarlsgatan 18A, 5 tr) om ni vill bolla någon idé till företag, projekt eller samarbete!