Fabriken + Hyper Island = ACT i iPhonen!

En snöig dag i januari satt vi på Roslagsgatan och siade om framtiden för psykologer i Fabrikens nyårspanel – och Hoa berättade bland annat om sina planer på en iPhone-applikation baserad på några av grundkoncepten i Acceptance and Commitment Therapy.

Tack vare den fantastiska skolan Hyper Island är nu projektet redan igång! Ett gäng begåvade elever från digital media-programmet är sedan i måndags i full färd med att jobba upp den första prototypen. I dag fick jag se mood boarden som visar vartåt det barkar med formkonceptet – och hot damn! – dom hade hajat precis hur vi tänker med formen i Psykologifabriken och Sorglösheten – rätt sobert i grunden, men med några element med fysisk känsla som ger liv! I iPhone-fallet kommer det bli mycket pappersfigurer – så fint! (Mer om applikationen berättar vi i nästa vecka).

Hyper Island ligger strax intill Konstfack, så efter mötet passade jag på att kolla in Aida Chehrehgoshas mäktiga verk “To my mother, father and two brothers” (som skymtar i den lila bilden till höger om mood boarden). Den fascinerande historien om hur det verket kom till berättar Linda i en artikel om flow i sommarnumret av Konstnären!

2 svar till “Fabriken + Hyper Island = ACT i iPhonen!”

  1. Christian skriver:

    Anar jag ett foto från en Ernesto Neta-grej där längst bort till vänster? Jag har sällan varit så förundrad som i närheten av den mannens galenskaper!

  2. Tore skriver:

    Coolt. Blir nog ett givet köp om det inte blir för dyrt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.