DJ-bås på kontoret & namnspånande med idétärningar

Jag och Hoa gillar ju att spela skivor, och nu har vi äntligen allt vi behöver för att kunna spela på kontoret! En milstolpe i företagets historia.

De gula & rosa lapparna till vänster är resultatet av vårt namnspånande till nya bolaget. Vi satte upp ett 6 x 6 rutmönster med ord vi gillar eller saker vi tyckte kunde funka som inspiration (allt från lågoddsarna psychology, brain och research till Harajuku & hyper speed) – sen plockade vi fram de fina Cocreative-tärningarna jag använder i Idéfabriken och slumpade fram kombinationer som vi sen spånade utifrån från. Vi har några roliga förslag nu men ska köra en vända till på lördag med resten av kollegorna i bolaget! Återkommer när vi bestämt oss. Eller kanske innan.

Tillämpade förresten en annan princip som jag brukar predika när jag föreläser om kreativitet, att alltid försöka få till en lekfull stämning för att bli av med onödiga hämningar. Vi slängde in ord som fruit och time travel i matrisen, inte för att vi trodde att vi skulle landa i ett namn som innehöll något av dem – utan bara för att det blir roligt att slumpa fram kombinationer som Brain Fruit Research eller Time Travel Psychology Institute. Och det i sin tur gör att man känner att man kan slänga ur sig vilka förslag som helst utan att censurera sig själv!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.