Det meningsfulla livet med Lisa Renander, vd för Go Enterprise

Vi gillar att då och då lyfta fram människor vi ser upp till och inspireras av. En central del av positiv psykologi är meningsfullhet. Av denna anledning kommer vi att lyfta fram personer som just känner att de har ett meningsfullt arbete. Den här gången är det dags för en person som hjälpt oss en hel del: Lisa Renander.

När känner du att ditt arbete är som mest meningsfullt?
När jag får jobba med projekt som jag tycker är viktiga tillsammans med människor som är engagerade, nytänkande och nyfikna.

Finns det någon särskilt händelse som fick dig att börja tänka kring vad som är meningsfullt i livet?
Som för många andra engagerade, envisa och energiska människor så fick jag ett uppvaknande när jag sprang in i den där väggen. Då insåg jag att det bara är jag som kan välja vilka val jag ska göra för att livet ska kännas meningsfullt.

Vad av allt du gjort det senaste året tror du att du kommer se tillbaka på när du är gammal och känna dig glad och stolt över?
Att jag hoppade av ett projekt som inte kändes rätt längre, men där det var många som hade höga förväntningar på resultatet och på min prestation.

Lisa Renander är vd för Go Enterprise och just nu jobbar hon med att stärka svensk innovationskraft på uppdrag av bland annat IVA (Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademin) och VINNOVA.

Hon har grundat fem företag, startat Hus 24 (ett co-living i Gamla Stan för startups), lanserat Entreprenörsspelet (som fick investering i SVT:s Draknästet) och utvecklat innovationsprocesser som använts av företag som Microsoft, Telenor, SEB och MasterCard.